1914 – Weihnachten

Indian Pale Ale

1914 – Weihnachten

Indian Pale Ale
 • 7,7 % VOL. – 50 CL.

  Flaskens indhold svarer til 2,5 genstande

En rød jule IPA der kan standse en verdenskrig.

Da 1. verdenskrig brød ud i sommeren 1914, var soldaterne blevet lovet, at de ville være hjemme igen ”inden løvfald”. Juleaften lå de stadig i skyttegravene.

Mellem de pigtrådskantede grøfter ligger ”Ingenmandsland”, et område der er blevet flænset op af eksplosioner og oversået med dræbte mænd.

Soldaterne på begge sider har fået julegaver hjemmefra. Tobak, chokolade og varme tæpper. Alle englændere har fået et portræt af Kongen og Dronningen og tyskerne kan glæde sig over hver deres tobakspibe fra Kejseren.

Et stort skilt bliver stukket op fra en skyttegrav. Der står: ”You no fight, we no fight! Merry Christmas!” Den frygtløse mand vinker mod fjenden og råber: ”God jul, Tommy! Kom på besøg!”

Det varer et lille stykke tid, så stikker et halvt dusin briter hovedet op. Mændene ser sig omkring, de er forberedt på i næste sekund at kaste sig hovedkuls ned igen. Men der sker ikke noget, ingen skud bliver affyret. Nu er flere tyskere klatret op ovre på deres side, og de vinker til velkomst.

Englænderne tager mod til sig, forlader skyttegraven og går langsomt ud mod midten af den sønderskudte stribe land, der adskiller dem fra fjenden. Tyskerne kommer dem i møde, ubevæbnede og med udstrakte arme. På store dele af vestfronten opstår der denne jul 1914 en spontan våbenhvile. Mænd, der døgnet inden har gjort deres bedste for at tage livet af hinanden, mødes nu ansigt til ansigt, hvor de byder hinanden på tobak og drikkevarer midt under krigen.

Ingenmandsland blev forvandlet til et velbesøgt strøg og soldater fra forskellige lande hjalp hinanden med barbering og klipning. En jonglør dukkede pludselig op, og musik fra skotske sækkepiber og tyske mundharmonikaer blandede sig med sang fra englænderne.

Nogle af de mest sagnomspundne begivenheder under julefreden er de fodboldkampe, der blev spillet .

 • Stilart:

  (6B)

 • Bygmalt:

  Red X 95%, Spelt 5%

Indhold

 • Humle:

  Admiral, Jerrylo, Calypso, Sorachi Ace, EKG

 • Gær:

  WLP715 Champagne, IBU 80. EBC 36

 • Andet:

Skriv et svar

Din E-mail adresse bliver IKKE offentliggjort ! Krævede felter er markeret *

ryd formularSend Kommentar